Bezoek

Binnenkort in het fort

Foto expositie ‘Forten van boven’ komt naar Fort Pannerden!
Bekijk alle mooie Forten van de nieuwe Hollandse Waterlinie bij Fort Pannerden aan de Waaldijk 1 in Doornenburg.
Forten van boven geeft een ware beleving voor alle bezoekers van het Fort. Kinderen kunnen de forten ontdekken doormiddel van een speurtocht langs alle 33 levensgrote doeken! De doeken zijn goed te zien vanuit ieder opzicht en geeft net dat beetje extra voor de entreeprijs.

De luchtfoto expositie zal van 7 juli t/m 22 oktober te zien zijn. Daarna gaat de tentoonstelling weer door naar een ander Fort. De expositie is vrij toegankelijk, de speurtocht zit bij de entreeprijs inbegrepen.

Waarom Luchtfoto’s?
De beleving van onze omgeving vanaf de grond verschilt volkomen met een blik vanuit de lucht. Het verassende perspectief op Nederland van bovenaf toon een uniek door de mens ingericht landschap met veel water. De verdedigingswerken in dat oeroude polderlandschap, worden vanaf hoogte pas goed zichtbaar en inzichtelijk. Vanuit een vliegtuig zie je hun bijzondere vormen en hun strategische ligging.
Voor meer informatie over Forten van boven:
www.fortenvanboven.nl

Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur
Entree Volwassenen: €12,- (65+ers €10,-)
Entree kinderen 4-11 jaar: €8,50
Entree kinderen 0-3 jaar: Gratis
Gratis Tuk Tuk service vanaf de parkeerplaats aan de Pannerdenseweg in Doornenburg.

Coming up…

NJO brengt het Moretti String Trio naar Fort Pannerden!
Op donderdagavond 10 augustus om 20.00 uur brengt het nationaal jeugd orkest de drie talenten van het Moretti String Trio naar het Fort, om de bezoekers te trakteren op strijkmuziek. Daarbij geven de gidsen van Fort Pannerden ook nog verkorte rondleidingen.

De drie talenten van het Moretti String Trio namen in augustus 2015 samen deel aan het Orlando Festival, waar zij twee weken lang intensief samenwerkten en masterclasses volgden. Na het festival was er geen ontkennen aan: een nieuw muzikaal trio was geboren. De jonge musici lopen over van enthousiasme en bevlogenheid, wat blijkt uit hun succesvolle conservatoriumstudies en vele optredens in binnen- en buitenland.

Sfeer en emotie staan voorop bij Moretti. Door hun ongekende muzikaliteit en technische vaardigheden zijn ze in staat te focussen op alle kleine details die het publiek keer op keer mee zullen nemen naar muzikale hoogtepunten.

Speciaal voor de Muziekzomer heeft Moretti een prachtig Oost-Europees programma samengesteld met trio’s van Penderecki en Dohnanyi.
Van dramatische motieven tot romantische tierlantijnen en een hint naar folkmelodieën: de flexibiliteit van Moretti heeft genoeg te bieden voor muziekliefhebbers van elk kaliber.

Tickets zijn te verkrijgen via http://www.muziekzomer.nl/muziekzomer/concert.vm?id=1461 en bedragen €17,50 (normale tickets) €12,50 (t/m 30 jaar) (Prijzen zijn inclusief rondleiding van +/- 30 min. Door het Fort)

Najaar:
tentoonstelling Andrea Gulickx
3oever Festival