Bezoek

Binnenkort in het fort

Fort Pannerden zet de deur van het soldatenmuseum wagenwijd open, speciaal voor het open monumentenweekend.
Op zaterdag 9 september zal vanaf 13.30 uur de verhalenverteller Mieke Aalderink te gast zijn in het museum. Zij neemt je mee op het smalle pad tussen fictie en werkelijkheid. Een klein overzicht van herinneringsdocumenten zet de deur naar de verhalen op een kier.

Bij Fort Pannerden kun je gratis genieten van verschillende delen van het Fort. Neem naast het museum een kijkje in ons bezoekerscentrum, de filmzaal en het uitzichtpunt. Een wandeling door de grachten brengt je langs 33 verschillende Forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De foto expositie ´Forten van boven´ is vrij te bezichtigen!

Het café/restaurant van Fort Pannerden is vrij toegankelijk. Loop vooral even binnen voor de lekkerste koffie en gebak. Uiteraard kan er ook geluncht worden. Bij mooi weer is het dakterras geopend. 
Foto door: Mike Bink.


Foto expositie ‘Forten van boven’ bij Fort Pannerden!

Bekijk alle mooie Forten van de nieuwe Hollandse Waterlinie bij Fort Pannerden aan de Waaldijk 1 in Doornenburg.
Forten van boven geeft een ware beleving voor alle bezoekers van het Fort. Kinderen kunnen de forten ontdekken doormiddel van een speurtocht langs alle 33 levensgrote doeken! De doeken zijn goed te zien vanuit ieder opzicht en geeft net dat beetje extra voor de entreeprijs.

De luchtfoto expositie zal van 7 juli t/m 22 oktober te zien zijn. Daarna gaat de tentoonstelling weer door naar een ander Fort. De expositie is vrij toegankelijk, de speurtocht zit bij de entreeprijs inbegrepen.

Waarom Luchtfoto’s?
De beleving van onze omgeving vanaf de grond verschilt volkomen met een blik vanuit de lucht. Het verassende perspectief op Nederland van bovenaf toon een uniek door de mens ingericht landschap met veel water. De verdedigingswerken in dat oeroude polderlandschap, worden vanaf hoogte pas goed zichtbaar en inzichtelijk. Vanuit een vliegtuig zie je hun bijzondere vormen en hun strategische ligging.
Voor meer informatie over Forten van boven:
www.fortenvanboven.nl