Bezoek

Binnenkort in het fort

Foto expositie EXODUS in Fort Pannerden
Vanaf zaterdag 14 oktober tot december is er in Fort Pannerden de foto expositie Exodus te zien. Met circa 50 indrukwekkende foto’s wordt een beeld geschetst van de evacuatie van de bevolking van oostelijke Betuwe in oktober 1944.

Hele gezinnen vertrokken met weinig bezittingen en angst om het hart naar het Noorden, Oosten en Westen, naar familie of gastgezinnen tot  het eind van de oorlog. Van die uittocht zijn toen indringende foto’s gemaakt.  
Ook van de terugkeer in het voorjaar van 1945 en de verwoestingen die de strijdende partijen hebben veroorzaakt zijn beelden te zien. De foto’s zijn onder andere gemaakt in Elden, Arnhem, Huissen, Angeren en Gendt.
De expositie biedt de bezoekers in de herfstvakantie, en mogelijk veel opa’s en oma’s , kinderen, kleinkinderen, een unieke kans de hedendaagse vluchtelingen problematiek, te verbinden aan dezelfde gebeurtenissen in de eigen woonomgeving. En dat nog maar 73 jaar geleden. Dat wij dit nooit vergeten.
De Fototentoonstelling is gratis te bezoeken.


Griezelen in Fort Pannerden!
28 oktober viert Fort Pannerden Halloween.
Durf jij het aan om op deze spannende locatie rond te lopen?

Na jaren van loyale dienst, worden de soldaten het fort uitgehaald en word het gebouw op slot gedaan. Het krijgt de status van “geen militaire klasse” en raakt langzaam maar zeker in verval. Lang werd gedacht dat alleen de krakers hier fel op tegen waren. Maar vandaag blijkt dat ook de soldaten van weleer zich hier fel tegen hebben verzet.
Maar ontdaan van hun wapens zijn ze op zoek gegaan naar andere middelen om hun wil kracht bij te zetten. En dat wat ze in die zoektocht hebben gevonden en vandaag hebben ingezet, tart elke logica en fantasie. Ook bij de soldaten zelf. En al snel komen ze er dan ook achter dat ook zij, nu alle controle verloren zijn.

Kindermiddag 11.00-17.00 uur:
‘Willem het Spookje’.
Op het fort aangekomen komt Willem het spookje hele gekke, spannende en een klein beetje enge dingen tegen. Help Willem om niet meer bang te zijn voor wat zich in het fort afspeelt!
Maar waarom spookt Willem op Fort Pannerden? Hier bestellen
Kosten €7,50

Avond 19.00 – 23.00 uur:
Fort Pannerden brengt je levend naar het dodenrijk. Weet jij er ook weer levend uit te komen? Hier bestellen

Kosten €11,00

.

Foto expositie ‘Forten van boven’ bij Fort Pannerden!
Bekijk alle mooie Forten van de nieuwe Hollandse Waterlinie bij Fort Pannerden aan de Waaldijk 1 in Doornenburg.
Forten van boven geeft een ware beleving voor alle bezoekers van het Fort. Kinderen kunnen de forten ontdekken doormiddel van een speurtocht langs alle 33 levensgrote doeken! De doeken zijn goed te zien vanuit ieder opzicht en geeft net dat beetje extra voor de entreeprijs.

De luchtfoto expositie zal van 7 juli t/m 22 oktober te zien zijn. Daarna gaat de tentoonstelling weer door naar een ander Fort. De expositie is vrij toegankelijk, de speurtocht zit bij de entreeprijs inbegrepen.

Waarom Luchtfoto’s?
De beleving van onze omgeving vanaf de grond verschilt volkomen met een blik vanuit de lucht. Het verassende perspectief op Nederland van bovenaf toon een uniek door de mens ingericht landschap met veel water. De verdedigingswerken in dat oeroude polderlandschap, worden vanaf hoogte pas goed zichtbaar en inzichtelijk. Vanuit een vliegtuig zie je hun bijzondere vormen en hun strategische ligging.
Voor meer informatie over Forten van boven:
www.fortenvanboven.nl