Bezoek

Binnenkort in het fort

En wat doen jullie in de Kerstvakantie? Naar Fort Pannerden natuurlijk!

Begin je kerstvakantie bij Fort Pannerden! Op zaterdagavond 23 december staat het fort in vuur en vlam. Tussen 19.30 uur en 22.00 uur is het fort geopend en kun je met een rondleiding mee of op expeditie. Met als klap op de vuurpijl: Een vuurspuwers act bovenop het uitzichtpunt van Fort Pannerden! Vuurspuwen, brandende voorwerpen en heel veel spektakel! De show wordt 3 x in het uur opgevoerd en geeft je een ware beleving van het element: vuur!

Maar, er is meer te beleven in de vakantie. Het fort zal zich volledig in kerstversieringen en sferen begeven. Begin je kerst met een ontmoeting met de Kerstman! Op 24 december zal de Kerstman in Fort Pannerden aanwezig zijn om alle kinderen een lach op hun gezicht te toveren en een geweldige start van de vakantie te geven. Fort Pannerden geeft je de hele vakantie een compleet dagje uit, voor het hele gezin! Kom naar Fort Pannerden en koop je ticket bij de balie.

kerst feest in fort pannerden

Fort Pannerden is in de kerstvakantie geopend op: 23, 24, 27, 28, 29, 30 december en 2, 3, 4, 5, 6, 7 januari van 11.00 uur tot 17.00 uur.

 

Foto expositie EXODUS in Fort Pannerden
Vanaf zaterdag 14 oktober tot december is er in Fort Pannerden de foto expositie Exodus te zien. Met circa 50 indrukwekkende foto’s wordt een beeld geschetst van de evacuatie van de bevolking van oostelijke Betuwe in oktober 1944.

Hele gezinnen vertrokken met weinig bezittingen en angst om het hart naar het Noorden, Oosten en Westen, naar familie of gastgezinnen tot  het eind van de oorlog. Van die uittocht zijn toen indringende foto’s gemaakt.  
Ook van de terugkeer in het voorjaar van 1945 en de verwoestingen die de strijdende partijen hebben veroorzaakt zijn beelden te zien. De foto’s zijn onder andere gemaakt in Elden, Arnhem, Huissen, Angeren en Gendt.
De expositie biedt de bezoekers in de herfstvakantie, en mogelijk veel opa’s en oma’s , kinderen, kleinkinderen, een unieke kans de hedendaagse vluchtelingen problematiek, te verbinden aan dezelfde gebeurtenissen in de eigen woonomgeving. En dat nog maar 73 jaar geleden. Dat wij dit nooit vergeten.
De Fototentoonstelling is gratis te bezoeken.

 

 

.