Kunstexposities

Nu te zien op Fort Pannerden: bronzen beelden en foto’s waarin natuurlijke structuren centraal staan. Het effect dat de keuzes van de kunstenaars hebben is indrukwekkend. Deze prachtige exposities blijven tot en met januari 2021 op het fort te zien en zijn zeker de moeite waard.

Bronzen beelden van de hand van Gerard Neijenhuis
Gerard Neijenhuis ontwerpt en creëert bronzen beelden – soms in opdracht, liefst naar eigen idee. “Bij het creëren van mijn beelden maak ik gebruik van een door mij zelf ontwikkelde methode, waarmee ik de structuren kan laten ontstaan. Hieraan is een periode van testen, experimenteren en ontdekken aan voorafgegaan. Ik kan gedeeltelijk invloed uitoefenen op de structuren, waardoor ze hun natuurlijke uitstraling behouden. Deze structuren probeer ik te vangen in strakke, gestileerde, wiskundige vormen, waardoor ik een contrast creëer wat rust brengt in de ‘chaos’.”

 

Foto’s van Ineke van Middelkoop
Haar inspiratie vindt ze meestal buiten in de natuur. Als je goed rondkijkt, zie je overal om je heen kleuren, structuren. Soms zijn die van nature aanwezig, soms zijn er mensenhanden in het verleden aan te pas gekomen en heeft de verwering krachtige beelden doen ontstaan. Deze verwering door weer, wind of andere natuurlijke processen geeft nieuwe vormen en andere texturen. In haar foto’s verandert ze de realiteit niet. Ze schildert als het ware met de fotografie als penseel. Ze vergroot uit, of ze combineert soms foto’s, waardoor vervreemding optreedt.
Daarnaast fotografeert ze ook landschappen. Deze zijn niet gedetailleerd, maar geven een impressie. Dit kan door gebruik te maken van beweging. Ook hier geen fotoshop.

 

Corona-route
Om alles volgens de geldende maatregelen te laten verlopen is er een vaste route opgesteld langs alle kunstwerken. Een bezoek aan de exposities is mogelijk bij een bezoek aan het fort. Tickets zijn te reserveren via onze homepage.
De exposities zijn tot en met 3 januari 2021 te bezichtigen.

(Foto boven en vorige pagina: still uit videoverslag ‘Kunst in Fort Pannerden 2020′ door ArPro Media’)